Duurzaam afval scheiden

Duurzaam afval scheiden

Afvalscheiding

Afvalscheiding

Afvalscheiding is belangrijk om de juiste afvalstromen bij elkaar te krijgen. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar heeft ook invloed op het milieu.
GFT (Groente, fruit en tuinafval), glas, KGA (Klein gevaarlijk afval, bijvoorbeeld batterijen), papier en plastic worden apart gescheiden van het restafval. Afvalscheiding zorgt ervoor dat materialen gerecycled kunnen worden.

Gemakkelijk zelf doen!

U kunt zelf ook eenvoudig afval scheiden. Kies voor elke gewenste afvalstroom een prullenbak of compartiment in de prullenbak met diverse bakken voor afvalstromen. Maak met een afbeelding of tekst op uw afvalbak een duidelijke markering welke stroom hier gescheiden wordt. Afvalbakken met compartimenten leveren vaak al stickers bij de bakken ter verduidelijking.

De Binc prullenbak is een mooie oplossing wanneer u slechts 1 afvalbak in uw ruimte wilt maar toch uw afval wil scheiden. Door de verschillende compartimenten is een Binc prullenbak direct geschikt voor afvalscheiding.

Binc prullenbak 60 L open deksel – wit Binc prullenbak 60 L gesloten deksel – wit Binc prullenbak 60 L open deksel – zwart Binc prullenbak 60 L gesloten deksel – zwart

De Binc is op dit moment nog niet op voorraad. Deze is wel al te bestellen op nalevering.

Vragen over de Binc? Neem dan contact op met onze klantendienst.

Biologisch afbreekbare afvalzakken

Biologisch afbreekbare materialen bevatten stoffen die door natuurlijke micro-organismen worden afgebroken. Bacteriën en schimmels gebruiken de materialen als voedingsstof. Dat wil zeggen dat na verloop van tijd de materialen verdwijnen en zijn veranderd in CO2 en water.

De biologisch afbreekbare afvalzak zorgt ervoor dat GFT-afval samen met de afvalzak weggegooid kan worden in de GFT-container. Dat wil echter niet zeggen dat een gevulde afvalzak in de natuur gegooid kunnen worden. Het afbreken gebeurt onder de gecontroleerde omstandigheden van een composteerinstallatie, welke wordt beheerd door de afvalverwerker.

Papieren afvalzak GFT 70x114 cm Afvalzak biologisch afbreekbaar 93,5x115 cm 18µ - wit
Papieren GFT afvalzak Biologisch afbreekbare afvalzak
Biologisch-afbreekbare-afvalzakken

Cradle to cradle

C2C wil zeggen dat de grondstoffen in het product volledig hergebruikt kunnen worden of onschadelijk kunnen worden afgebroken.

In het geval van Cradle to Cradle afvalzakken is de zak composteerbaar, ofwel biologisch afbreekbaar. In ons assortiment zijn de volgende afvalzakken hiervoor gecertificeerd:

Cradle to Cradle

De afvalbakken van Satino Black zijn ook Cradle to Cradle gecertificeerd. Deze zijn namelijk gemaakt van gerecyclede kunststof dat hergebruikt kan worden. Daarnaast zijn deze CO2 neutraal geproduceerd middels groene energie. Naast de afvalbakken hebben ook het hygienepapier en de dispensers van het merk Satino Black een Cradle to Cradle certificering.

Help buiten ook een handje mee

Buiten afval

Zelf kunt u ook een handje meehelpen door op of om uw bedrijf en het terrein buitenafvalbakken op te hangen. Dit maakt het voor omstanders aantrekkelijk om afval in de prullenbak te gooien. Waardoor er minder afval op straat en in de natuur verdwijnt.

U geeft daarmee het juiste voorbeeld en een goed voorbeeld doet volgen. Eigen medewerkers en omstanders zullen ook meer bedreven worden in het opruimen van afval. Dit is niet alleen prettig voor de natuur, maar geeft ook een opgeruimde omgeving.

In ons assortiment:

Opzoek naar de juiste afvalzak? Lees hier ons advies.