Interieurreiniging – meteen aan de slag!

U kocht al het nodige materiaal om uw interieur van onder tot boven te reinigen, maar loopt toch nog tegen een probleem aan? Geen nood – CleanDeal is er voor u. In dit artikel beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen om u alvast op weg te helpen.

Hoeveel product mag ik gebruiken?

De aanbevolen dosering voor uw product vindt u terug op de verpakking. Voor CleanDeal-chemie, de Int365 en Int52, adviseren wij een dosering van 5 tot 20 milliliter per liter water. Of u licht of zwaar doseert, is situatieafhankelijk. Bij zware vervuiling zal u logischerwijs meer product gebruiken.

Doseersystemen helpen u bij het doseren van uw product. Voor 1L-flessen is dit in de vorm van een doseerbekertje. Bij 5L-cans gaat het om een pompje. Daarnaast heeft u ook de keuze uit een selectie maatbekers.

Hoe kan ik mijn schoonmaakdoekjes reinigen?

Gewone herbruikbare schoonmaakdoeken kunt u tijdens het schoonmaken uitspoelen in water alvorens verder te gaan. Bij microvezeldoeken is dit niet het geval. Deze houden het vuil zo goed vast, dat ze een wasbeurt nodig hebben voor u ze opnieuw kunt gebruiken. Ze zijn daardoor wel de meest hygiënische optie, en zeker aan te raden voor ruimtes waar dit van belang is.

Wanneer u uw schoonmaakdoekjes - microvezel of niet - wenst te wassen, dient u eerst te controleren of deze wasmachinebestendig zijn. Meestal is dit wel het geval. Dan wast u ze gewoon volgens de instructies op de verpakking, en kunt u ze weer opnieuw gebruiken.

Hoe lang gaan mijn schoonmaakdoekjes mee?

Stofwisdoeken zijn bedoeld voor éénmalig gebruik. Wanneer deze vuil zijn, werpt u ze dus onmiddellijk bij het afval.

Microvezeldoekjes en andere herbruikbare doekjes gaan wel een tijdje mee. Hun levensduur hangt af van de frequentie waarmee u ze gebruikt, en van het aantal wasbeurten. Dit varieert, afhankelijk van de doek. U vindt dit op de verpakking.

Hoe vaak moet ik mijn interieur reinigen?

Dit is situatieafhankelijk. In drukbezochte ruimtes zoals kantoren, horecazaken en meer, dient er elke dag schoongemaakt te worden. Dit geldt ook voor ruimtes waar hygiëne erg van belang is, zoals dokterspraktijken en ziekenhuizen. Voor rustigere ruimtes en woningen volstaat het om wekelijks schoon te maken.

Er bestaan interieurreinigers die perfect zijn voor dagelijks gebruik en uw interieur snel terug opfrissen. Daarnaast zijn er ook periodieke reinigers, geschikt voor een sporadische, grondige reiniging.

Het is niet nodig om elke keer met nat te reinigen. Met simpelweg stofwissen en –afnemen verwijdert u al meer dan 90% van alle bacteriën en micro-organismen. Tenzij er dus echt heel grondig gereinigd en gedesinfecteerd moet worden, volstaat het om slechts sporadisch met nat te reinigen.

In welke volgorde reinig ik mijn interieur best?

Bij het reinigen van uw interieur werkt u best van boven naar onder. Pak eerst de hoge kasten aan en hou de vloer voor het laatst. Zo voorkomt u dat er vuil van hogere oppervlakken terechtkomt op lagere plekken die u reeds heeft gepoetst.

Begin ook steeds met de plekken die het properst zijn en de minste bacteriën bevatten. Zo verspreidt u geen vuil. Dit betekent dat plekjes als lichtschakelaars en deurklinken als allerlaatste schoongemaakt moeten worden. Deze worden dagelijks door heel wat mensen aangeraakt en krioelen dus van de bacteriën.

Zit u toch nog met een vraag over interieurreiniging? Aarzel niet om onze klantendienst te contacteren. Zij helpen u graag verder.